Trögds­hemmets om­vårdnads­boende

Trögdshemmets omvårdnadsboende har totalt 20 lägenheter.

Välkommen till Trögdshemmet

På Trögdshemmets omvårdnadsboende har vi målet att du ska känna trygghet genom att vi i personalen visar respekt och omtanke. Vår önskan är att du vill vara delaktig i att utforma det stöd och den hjälp som du behöver för att din vardag ska kännas meningsfull. Berätta gärna för oss om det finns aktiviteter du önskar delta i.

Vi ser stora möjligheter att tillsammans med dig skapa ett trevligt boende och vi tar gärna emot synpunkter som kan leda till förbättringar. Vi ser också fram emot den kunskap och det stöd vi kan få från anhöriga, då vi alla tillsammans kan skapa en trevlig vardag på Trögdshemmet.

Jag och mina medarbetare önskar dig varmt välkommen!

Camilla Johansson-Elterman, resultatenhetschef Trögdshemmet

Om Trögds­hemmets omvårdnads­boende

Trögdshemmets omvårdnadsboende ligger i Lillkyrka, utanför Enköping. Boendet ligger i ett villaområde med närhet till natursköna områden. Trögdshemmet består av 20 lägenheter samt fyra korttids- och växelvårdsplatser.

Boendet

Varje lägenhet består av ett rum med kök och toalett som man möblerar med egna möbler. Säng och madrass finns på plats när man flyttar in. På Trögdshemmet finns gemensamma utrymmen som mat- och allrum med TV. Det serveras frukost, lunch och middag samt kaffe och mellanmål. Finns särskilda behov av annan mat ordnas det.

Boendet är alltid bemannat av vårdpersonal. Sjuksköterska finns på plats dagtid, måndag till fredag, därefter kallas joursköterska in vid behov. Nattetid går personalen runt mellan lägenheterna och ser till att allt är bra. Läkare besöker boendet en gång i veckan.

Alla som bor på Trögdshemmet har en kontaktperson bland personalen som hjälper till med omvårdnadsbehov, vardagssysslor och kontakten med anhöriga.

Aktiviteter

Här kan de boende delta i bland annat promenader, bingo och lässtunder. Bokbussen kommer varje vecka. Underhållning som musik och sångstunder anordnas. I anslutning till omvårdnads­boendet finns en träffpunkt som erbjuder aktiviteter både för boende på Trögdshemmet samt boende i Lillkyrka.

Att tänka på vid inflyttning

Hyreskontrakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för hyreskontrakten. Det är hos dem som du tecknar ditt hyreskontrakt. Det är även de som ansvarar för en eventuell uppsägning av lägenheten. Kontakta även Trögdshemmet vid uppsägning.

Nycklar

Nycklar till lägenheten hämtas på Medborgarcenter på Kungsgatan 39 och återlämnas till ansvarig personal på din våning.

Ta med när du flyttar in

Lägenheterna varierar mellan 28 och 57 kvadratmeter i storlek. Höj- och sänkbar säng finns på plats när du flyttar in, allt övrigt får du ta med som gardiner, husgeråd och tvättkorg. Du får även ta med egna sängkläder, kuddar, täcke, handdukar, kläder och hygienartiklar såsom termometer och nagelsax och allt annat du behöver i ditt dagliga liv.

Hemförsäkring

När du flyttar in i din nya lägenhet ansvarar du själv för att teckna en hemförsäkring.

Telefon

Önskar du ha telefon i lägenheten ordnar du detta själv.

TV

TV-licens ingår för närvarande i hyran. Önskar du fler kanaler än basutbudet kontaktar du Tele2 som är operatör.

Privata medel

Om du vill kan du förvara dina kontanter i ett värdeskåp som finns på boendet (upp till en viss summa). Du eller din representant skriver då en överenskommelse med din kontaktperson om hur ansvaret för dina kontanter ska se ut.

Väljer du att ansvara för dem själv innebär det att personalen inte har något ansvar. Mer information hittar du i broschyren “Privata medel”.

Ekonomiska frågor

Har du frågor och funderingar kring avgifter och fakturor är du välkommen att kontakta Marlene Hellbom på telefon.

Telefon: 0171-62 56 70

Parkeringsplats

En allmän parkering för gäster och personal finns.

Kontaktperson

När du flyttar in på Trögdshemmets omvårdnadsboende får du en kontaktperson som stödjer dig i din vardag. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med dig, dina anhöriga kan vara delaktiga. I planeringen utgår ni från ditt biståndsbeslut och dina behov.

Gårdsråd

På Trögdshemmet finns ett gårdsråd. Rådet är till för att du ska kunna vara delaktighet i verksamheten. Här kan du få information, ta upp synpunkter och idéer. Rådet träffas minst två gånger om året. Boende, personal på träffpunkten, resultatenhetschefen och arbetsledare deltar också.

Måltider

Maten lagas på Trögdshemmet. Du kan själv lämna in önskemål på hur menyn kan se ut. Anhöriga har också möjlighet att köpa mat.

Social gemenskap och aktiviteter

På Trögdshemmet finns följande verksamheter:

  • träffpunkt
  • en stor altan och en innegård samt fina grönområden runt huset
  • dagliga aktiviteter efter önskemål.
  • hårfrisör kan beställas
  • fotvård kan beställas

Film från Trödshemmet

Kontakta husläkare

Familjeläkarna Bålsta

Telefon: 0171-62 00 00

Kontakta oss

Resultatenhetschef

Camilla Johansson-Elterman
Telefon: 0171-62 59 88 (vardagar, dagtid)
E-post: camilla.johansson-elterman@enkoping.se

Trögdshemmets sjuksköterska

Telefon 0171-62 62 32 och 0171-62 58 93 (vardagar, dagtid)

Administrativ assistent

Helene Nyman
Telefon: 0171-62 55 36 (vardagar, dagtid)
E-post: helene.nyman@enkoping.se

Trögdshemmet

Telefon: 0171-62 62 49
Adress: Prästvägen 1, 745 97 Enköping