Natt- och helg­verk­samhet

Natt- och helgverksamheten är till för barn i åldern 1–12 år som har behov av barnomsorg på kvällar, nätter eller helger.

Du kan ansöka om en plats på avdelningen Nattugglan som ligger på Sagogrändens förskola. Den är öppen dygnet runt. Du kan bara få en plats om barnets eventuella andra vårdnadshavare också arbetar obekväm arbetstid. Vardagar 18.30-6.00 samt fredag 18.30 till måndag 6.00 räknas som obekväm arbetstid.

Det är inget lagkrav för kommuner att erbjuda natt- och helgverksamhet, så kallat nattis. Därför gäller inte garantitiden på fyra månader som annars gäller alla förskoleplaceringar. Det betyder att du kan behöva vänta längre på en plats.

I Enköpings kommun finns endast kommunal natt- och helgverksamhet.

Hitta på sidan

Förskolebarn som har behov av omsorg på kvällar, nätter eller helger har sin placering på Sagogrändens förskola. De samarbetar med avdelningen Nattugglan för att kunna erbjuda omsorg dygnet runt.

Skolbarn är välkomna efter klockan 17.00 på vardagar och alla tider på helger. Skolbarn som har behov av omsorg efter skolans slut är på sin skolas fritidshem fram till klockan 17.00.