Tallgårdens om­vårdnads­boende

Tallgårdens omvårdnadsboende har 35 lägenheter fördelat på fyra avdelningar med mellan åtta till tio lägenheter på varje avdelning.

Välkommen till Tallgården

En av våra fyra avdelningar är ett boende med inriktning för personer med demenssjukdom.

På Tallgårdens omvårdnadsboende har vi målet att våra kunder ska känna trygghet genom att vi i personalen visar respekt och omtanke. Vår önskan är att ni vill vara delaktiga i att utforma det stöd och den hjälp som ni behöver för att er vardag ska kännas meningsfull. Vi ser stora möjligheter att tillsammans med er kunna skapa ett trevligt boende och vi tar gärna emot synpunkter som kan leda till förbättringar för våra kunder utifrån våra förutsättningar. Vi ser också fram emot den kunskap och det stöd vi kan få ifrån närstående, då vi alla tillsammans kan skapa en trevlig vardag på Tallgården.

Personal finns på plats i huset dygnet runt. Jag och mina medarbetare önskar er varmt välkommen!

Camilla Johansson-Elterma, resultatenhetschef Tallgården

Om Tallgårdens omvårdnads­boende

Tallgårdens omvårdnadsboende ligger i Grillby, en bit utanför Enköping med närhet till buss, natursköna områden och matbutik. Omvårdnads­boendet består av 35 lägenheter fördelat på fyra avdelningar. Varje lägenhet består av ett rum med toalett och dusch som man möblerar med egna möbler. Säng och madrass finns på plats när man flyttar in. På varje våning finns det gemensamma utrymmen som mat- och allrum. Det serveras frukost, lunch och middag samt kaffe och mellanmål. Finns särskilda behov av annan mat ordnas det.

Boendet är alltid bemannat av vårdpersonal. Sjuksköterska finns på plats dagtid, måndag till fredag, därefter kallas joursköterska in vid behov. Nattetid går personalen runt mellan våningarna och ser till att allt är bra.

Alla som bor på Tallgården har en kontaktperson bland personalen som hjälper till med omvårdnadsbehov, vardagssysslor och kontakten med anhöriga.

Aktiviteter

Promenader, underhållning, spel och lässtunder är exempel på aktiviteter som de boende kan delta i. I anslutning till omvårdnadsboendet finns en Träffpunkt som erbjuder aktiviteter både för boende på Tallgården samt boende i Grillby.

Att tänka på vid inflyttning

Hyreskontrakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för hyreskontrakten. Det är hos dem som du tecknar ditt hyreskontrakt. Det är även de som ansvarar för en eventuell uppsägning av lägenheten. Kontakta även Tallgården vid uppsägning.

Nycklar

Nycklar till lägenheten hämtas och återlämnas till ansvarig personal på din våning.

Ta med när du flyttar in

Höj- och sänkbar säng finns på plats när du flyttar in, allt övrigt får du ta med som gardiner, husgeråd och tvättkorg. Du får även ta med egna sängkläder, kuddar, täcke, handdukar, kläder och hygienartiklar såsom termometer och nagelsax och allt annat du behöver i ditt dagliga liv.

Hemförsäkring

När du flyttar in i din nya lägenhet ansvarar du själv för att teckna en hemförsäkring.

Telefon

Önskar du ha telefon i lägenheten ordnar du detta själv.

TV

TV-licens ingår för närvarande i hyran. Önskar du fler kanaler än basutbudet kontaktar du Tele2 som är operatör.

Privata medel

Ha gärna en summa pengar hemma för löpande utgifter. Pengarna ska räcka till bland annat inköp av förbrukningsmaterial, hårvård och fotvård. Lämplig summa är runt 700 kronor.

Ekonomiska frågor

Har du frågor och funderingar kring bland annat avgifter och fakturor är du välkommen att kontakta Marlene Hellbom på telefon.

Telefon: 0171-62 56 70

Parkeringsplats

En allmän parkering för gäster och personal finns.

Kontaktperson

När du flyttar in på Tallgårdens omvårdnadsboende blir du tilldelad en kontaktperson som hjälper dig med samordning och stödjer dig i din vardag. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med dig och dina närstående. När ni planerar utgår ni från ditt biståndsbeslut och dina behov.

Gårdsråd

På Tallgården finns ett gårdsråd. Rådet är till för att öka kundernas delaktighet i verksamheten. Här kan man få information, ta upp synpunkter och idéer. Rådet träffas minst två gånger om året. Närstående som önskar delta i gårdsrådet kontaktar resultatenhetschefen. Boende, träffpunktspersonal och resultatenhetschefen deltar också.

Social gemenskap och aktiviteter

På Tallgården finns följande verksamheter:

  • hårfrisör kan beställas
  • fotvård kan beställas
  • träffpunkt
  • uteplats - det finns en stor altan och en park stor trädgård.

Husläkare

Husläkare för Tallgårdens omvårdnadsboende kommer från Örsundsbro husläkarmottagning. Vårdcentralen nås på telefon 0171-46 01 17.

Film om Tallgården

I filmens beskrivning på YouTube hittar du också en textversion av filmen.

Kontakta oss

Resultatenhetschef

Camilla Johansson-Elterman
Telefon: 0171-62 59 88 (vardagar, dagtid)
E-post: camilla.johansson-elterman@enkoping.se

Tallgårdens sjuksköterska

Telefon: 0171-62 57 06 och 0171-62 62 22 (vardagar, dagtid)

Administrativ assistent

Helene Nyman
Telefon: 0171-62 55 36 (vardagar, dagtid)
E-post: helene.nyman@enkoping.se

Telefon till de olika avdelningarna

Telefon till Violen: 0171-­62­ 62 47
Telefon till Solrosen: 017162 62 48
Telefon till Solvändan: 0171-62 62 45
Telefon till Gullvivan: 017162 62 46

Adress till Tallgården

Villbergabyvägen 1, 749 52 Grillby