Närmare till nästa etablering

Foto: Animerad visionbild av ett framtida Norra Myran. Bilden är framtagen av arkitekterna bakom arkitektkonceptet ROOT-CITY

Låt Enköping bli det nya hemmet för din företagsetablering. Med läget i Mälardalen är du närmaste granne med Stockholm, Uppsala och Västerås. Du har både kunder och kompetens nära till hands.

Foto på Emelie Bärgård, näringslivskoordinator

Nyfiken på Enköping?

Enköping är en ovanligt bra plats för företag som vill växa. Här är det lite närmare till relationer, samarbeten och de flesta politiska beslut. Med Stockholm, Europa och världen runt hörnet har du alltid nära till bra affärer.

Vi hjälper gärna till med din företagsetablering. I Enköping gillar vi att underlätta så mycket som det går för företag. Därför erbjuder vi alltid en gemensam ingång i dialogen med våra tjänstemän.

Ett landskap med mark och ett mindre hus på en kulle, illustration.

Tillstånd, mark och lokaler

Kommunen förmedlar lediga lokaler, fastigheter och mark tillsammans med Objektvision.

Hitta ledig mark eller lokal för ditt företag

Bild på en motorväg med avfart.

Varför är vi närmaste staden?

Vi älskar att prata om Enköpings läge. Det är inte så konstigt. Med E18 utanför dörren blir det smidigare för ditt företag att handla, pendla och sälja. Och med läget i Mälardalen har du några av våra främsta högskolor och universitet runt hörnet.

Det är helt enkelt lite närmare till resten av världen. Här är ditt företag samtidigt granne med E18, riksvägarna 55 och 70, flyget på Arlanda och Bromma och förstås tåget.

Det är också lätt att hitta goda affärsvänner. Inte minst eftersom näringslivet rymmer en så stor bredd. En kompetensbas som växer ytterligare av närheten till högskolor och universitet. Men här finns också en ovanligt stark kultur av nätverkande.

Kommunen är ett naturligt nav. Ett perfekt plats för företag som vill handla, pendla och koppla ihop olika marknader.

Foto på Anna Holmström, näringslivschef.

En väg in

Kanske är det för att vi är en liten kommun. Men vi gillar när saker går undan. Och särskilt gillar vi att förenkla för nya företag. Därför brukar vi prata om att det ska finnas en väg in i dialogen med våra tjänstemän, där vi samlar alla viktiga parter.

Hur du kontaktar oss

Bild visar en person vid en laptop som chattar med en annan person.

Digitala och tillgängliga

En etablering brukar innebära en hel del frågor, i stort som smått. Då är det viktigt att vi är beredda på att svara på de frågor som dyker upp. I Enköping är vi digitala och snabba att få tag på. Och förhoppningsvis även enkla att ha att göra med.

Foto på två kvinnor som sitter på ett kontor och pratar med en tredje kvinna.

Dukat bord

Dukat bord ska vara en vägledning för företagare och är ett enkelt sätt att komma i kontakt med olika handläggare vid ett och samma tillfälle. Mötet är kostnadsfritt och du kan boka fler möten om behov uppstår.

Dukat bord