Inför ditt besök

Här har vi samlat sådant som är bra att veta om att bo på Bredsands camping.

Bokning

Bokningar sker på vår bokningssida. Efter att du har betalat får du en bekräftelse på er vistelse via e-post. Några dagar innan er vistelse skickar vi ut ett välkomstmejl med information om incheckning och annan som är bra att veta inför er vistelse.

Incheckning

För campingplatser är incheckningen öppen klockan 13–20. Incheckning för stugor och vandrarhem är öppen klockan 15–20. Behöver du checka in senare kontaktar du campingen via telefon eller e-post. Eftersom campingen inte är bemannad efter klockan 20 är det viktigt att ni fått en bekräftelse på att ni checkar in senare så att vi kan förbereda med era nycklar och passerkort.

I perioden 21 augusti–24 september är incheckningen öppen måndag till fredag klockan 12–16. Samt lördag och söndag klockan 12–15. Vid senare incheckning måste receptionen kontaktas

I perioden 25 september–17 maj är incheckningen öppen måndag till fredag klockan 12–16. På helger hämtas nyckel i en låda utanför receptionen, instruktion kommer till er mejl.

Utcheckning

När det är dags lämna campingen går det bra att checka ut via vår expresslåda vid receptionen. För er som bor i stuga eller vandrarhem är utcheckningen klockan 11. Det är viktigt att ni följer anvisningar för slutstädning av stugan så att ni slipper en extra debitering för städning. För er som bott på campingplats är tiden för utcheckning klockan 11. Se till att ni som bott på campingen lämnar rent och snyggt på er campingplats och kastar ert skräp.

Drop-in

Välkommen att komma till oss utanför våra öppettider. Utanför receptionen finner du information om hur du bokar din drop-in plats. Efter bokning får du ett sms med information om hur du checkar in.

Vistelse

På campingen finns två servicehus. I ett av husen finns det självhushållskök, duschar och toaletter. Ni som bor i stuga utan självhushåll har tillgång till vandrarhemmets kök. I receptionen finns enklare utbud av livsmedel och frukostbröd. Observera att anläggningen är kontantfri. 

Trivselregler

Välkommen till Bredsand. Dessa regler är framtagna till dig som bor på vår camping för att det ska bli tydligt vad som gäller när ni som vistas hos oss. Vår personal går brandskyddsutbildning var 4:e år. Personalen utbildas i HLR varje år.

El

Endast provad och godkänd installation av el och eller gasol tillåts på campingområdet. Du ansvar själv för att din installation möter dessa krav.

Grillning

Får enbart ske i grill ovanför marken, högt nog så att det inte bränner underlaget. Engångsgrill får inte användas. Behöver ni låna grill finns flera grillplatser runt om på bredsandsbadet. Grillkol ska tömmas i avsatt tunna bredvid miljöhuset. 

Brandsäker camping på MSB:s webbplats

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i receptionen.

Lugn och ro

Visa hänsyn till övriga som bor på campingen. God ordning gäller hela dygnet. Under perioden 23-07 råder tystnad. Behöver du få tag på någon när campingen är stängd finns ett journummer du kan ringa, berätta att du är boende på campingen.

Telefon: 018-10 60 10

Vid störande beteende som upprepas så kan gäst bli avhysad från campingen, ingen återbetalning sker.

Bevakning

När campingen är obemannad sköter ett vaktbolag bevakning av campingen.

Sanitära byggnader

Ovanför servicehusen finns gråvattenbrunn och camper clean. I ett av servicehusen finns latrinrum. Man får inte tömma latrinkassetten i toaletter eller i soptunna.

Byggnationer

Detta är ej tillåtet:

 • Att bygga altan/trägolv utanför förtältet
 • Att sätta upp vindskydd av trämaterial, såsom staket eller liknande
 • Att uppföra byggnader eller paviljong
 • Att göra planteringar i marken
 • Enköpings kommun tillåter inte att man söker bygglov på campingtomter. Om en gäst trots det uppför byggnation så har kommunen rätt att ta in entreprenör som åtgärdar och river. Kostnaden kommer att faktureras till gästen.

Detta är tillåtet under sommarsäsong:

Utanför förtältet så finns möjlighet att göra nedan saker, de får inte vara permanenta eller fasta anordningar

 • Matta
 • Stenplattor
 • Klickgolv
 • Trärutor 50 centimeter x 50 centimeter, får max läggas 2,5 meter x 2,5 meter. Rutorna får inte fästas med skruv utan ska enkelt kunna lyftas bort. Får ej blockera husvagn eller husbil. Lyfts bort efter sommarens säsong och förvaras vid campingtomten.
 • Viktigt att vid en flytt så ska gästen återställa delar av gräsmattan.

Innanför förtältet:

 • Du får ha trägolv innanför ditt förtält, men golvet lätt kunna tas bort och flyttas. Golvet ska byggas i sektioner.
 • Det är tillåtet att sätta upp vindskydd av materialet tyg.

Säkerhetsavstånd

Om tält eller husvagnar står för nära varandra är risken stor för att en brand ska sprida sig till grannarna. För att förhindra brandspridning mellan husvagnar eller husbilar (inklusive förtält) ska de placeras så att avståndet till annan husvagn eller husbil (inklusive förtält) är minst 4 meter. Samma avstånd gäller mellan husvagn eller husbil (inklusive förtält) och tält. Avståndet mellan två tält bör vara minst 3 meter.

Om det är nödvändigt ska husvagnar ska snabbt kunna flyttas för att förhindra brandspridning. Dragkroken bör därför alltid peka utåt mot körbanan. Är ni osäkra kontakta personal. På tomt 9, 10, 11 så ska vagnen stå snett med drag nedåt.

Campingtomten

Varje campingtomt har plats för en husvagn eller en husbil eller tält samt en bil. Vissa tomter har parkering på markerad på annat ställe på campingens område, om det gäller er plats så kommer vi att informera er. 

Er husvagn eller husbil inklusive förtält samt egen bil skall helt och hållet få plats inom den angivna storleken på er plats. En tältplats ger utrymme för ett tält som maximalt har plats för 4–6 personer. Tältet skall stå på marken.

Uthyrning och boende

Campinggäster har inte rätt att upplåta eller hyra ut campingplats i andra hand. Du får inte låta fler personer övernatta än vad som uppgavs vid bokning. 

Hyra av campingplats som bokas med oss är endast avsedd för fritidsändamål.

Permanent boende på vår camping tillåts inte. Det är inte tillåtet att folkbokföra sig på campingen. Du får inte heller eftersända post till campingen.

Parkering och fordon

Du har fri parkering för en bil inom området för din campingplats.  Observera att det enbart gäller en bil per förtält. Besökare eller andra gäster ska parkera utanför bommen. P- tillstånd kan hämtas i receptionen. Man får inte parkera på någon annans reserverade parkering inne i området. 

Motorfordon är endast tillåtna för resa till/från din campingplats. Inom området råder maxfart för fordon om 10 kilometer i timmen. Tvätt av bil eller husvagn får ej ske på området.

Eget ansvar och skador

Du har eget ansvar för din husvagn eller husbil och ägodelar. Campingen tar inget ansvar i dessa frågor.
Skador som uppkommer på Campingens infrastruktur, byggnader och inventarier till följd av er eller ert sällskaps vårdslöshet bekostas av er. Det är viktigt att man inte åtgärdar uppkomna skador i våra fastigheter på egen hand utan anmäler till oss i receptionen. Är det utanför öppettider ringer man ett journummer.

Telefon: 018-10 60 10

Rökning

Rökare hänvisas till anvisade platser inom campingområdet. På badplatsen är rökning förbjuden.

Sopsortering och miljöhus

Sopor skall sorteras enligt anvisningar vid sopstationen. Tänk på att sortera rätt, använd bruna påsar till avfall

Husdjur

Hundar är välkomna till oss men ska hållas kopplade
Hundbad finns längst bort på stranden, följ skyltning
Plocka alltid upp efter din hund

Tvättstuga

Det går att hyra tvättstugan, kort hämtas och betalas i receptionen

Avresa och utcheckning

Vid avresa så ska tomten vara städ och sopor kastade. Reser du vid ett tillfälle då det inte finns personal på plats så finns en röd brevlåda vid receptionen där ni kan lägga era kort.

För dig som bor i stuga och vandrarhem

En generell regel på campingen är att vi visar varandra hänsyn. Vi förutsätter att alla campinggäster tar hänsyn till varandra och hjälps åt att hålla ordning. Störande uppträdande är inte tillåtet. Mellan klockan 23–07 ska det vara tyst på campingplatsen. Ersättning kan krävas av störande gäster. Eventuellt störande gäster kan tvingas att omedelbart lämna platsen och förlorar då deras rätt att nyttja köpt logi eller få tillbaka vad de betalat.

Parkering och fordon

Du har fri parkering för din bil utanför stugan och vandrarhemmet.

Eget ansvar och skador

Skador som uppkommer på Campingens infrastruktur, byggnader och inventarier till följd av er eller ert sällskaps vårdslöshet bekostas av er. Är något trasigt i stugan meddela oss i receptionen. Viktigt att man inte åtgärdar uppkomna skador i våra fastigheter själv utan anmäler till oss i receptionen. Är det utanför öppettider ringer man ett journummer.

Telefon: 018-10 60 10

Lakan

Lakan måste användas i sängarna på grund av hygienskäl. Har man inte med eget så finns det att hyra hos oss.

Rökning

Rökare hänvisas till anvisade platser inom campingområdet. På badplatsen och i stugor är rökning förbjuden. Brandlarm får inte monteras ned.

Sopsortering och miljöhus

Sopor skall sorteras enligt anvisningar vid sopstationen. Tänk på att sortera rätt, använd bruna påsar till avfall.

Nycklar

Glöm inte att ta med er kortet när ni lämnar stugan då stugan låser sig när dörren stängs.

Husdjur

Hundar är välkomna till oss men ska hållas kopplade. Hundbad finns längst bort på stranden, följ skyltning. Plocka alltid upp efter din hund.

Tvättstuga

Det går att hyra tvättstugan, kort hämtas och betalas i receptionen.

Avresa och utcheckning

Utcheckning sker senast klockan 11. Vid avresa så ska stugan vara städa enligt våra rutiner. Sopor kastas vid sopstation. Har ni slutstäd, så ska sopor kastas och disken diskas. Har ni avresa när det är obemannat så finns en röd brevlåda vid receptionen där ni kan lägga era kort.

Boende och uthyrning

Man får inte hyra ut stugan eller rum i andra hand.
Man får inte heller skriva sig eller bo permanent i stugan eller rum.