Träffpunkt

Du deltar på dina egna villkor, behöver inte vara medlem och det kostar ingenting.

På Fabriksgatan 6C finns en träffpunkt för dig med psykisk ohälsa. Här fokuserar vi på det friska och det som du själv klarar av. Kom och besök oss för att se vad du kan göra hos oss och vad vi kan göra för dig.

​Endast ett fåtal aktiviteter per termin kostar och då framgår det tydligt i respektive veckoschema.

Hitta på sidan

Utomhusaktivitet under pandemin

Vi har stängt tills vidare på grund av pandemin, men vi har aktiviteter på annat håll på för dig som vill delta.

På tisdagar mellan klockan 10.00–12.00 erbjuder personal från Solgården promenad och social samvaro. Du som önskar att delta är välkommen till uppsamlingsplatsen, utanför entrén vid biblioteket kl. 10.00.

På onsdagar mellan klockan 10.00-12.00 bjuder personal från Solgården på ”go-fika” på V-boden, Västerleden 152. Du som önskar delta är välkommen från kl. 10.00.

Dessa aktiviteter erbjuds inte under vecka 26, 28 och 34 med anledning utav sommaraktiviteter ute på Sommarro.

Sommaraktiviteter ute på Sommarro

Under sommaren bedrivs en del av verksamheten i den fantastiska sommarmiljön ute på Sommarro. Vi utnyttjar sjön till fiske och bad, vi har en stor härlig tomt med lummiga träd att fika vid, vi tar skogspromenader, tipspromenader, spelar kubb och planerar andra aktiviteter efter väder och intresse.

Aktiviteterna på Sommaro kommer erbjudas under följande veckor/dagar:

  • Vecka 26: tisdag, torsdag och fredag klockan 09.30-14.00 (torsdag sillunch). Personal: Fredrik och Ingela
  • Vecka 28: tisdag, torsdag och fredag klockan 09.30-14.00. Personal: Fredrik och Lotta
  • Vecka 34: tisdag, torsdag och fredag kl. 09.30-14.00 (torsdag kräftskiva) Personal: Fredrik och Ingela

Under de veckor (26, 28 och 34) som aktiviteter erbjuds på Sommarro, gäller inte de utomhusaktiviteter som annars erbjuds på tisdagar och onsdagar.

Sillunch och kräftskiva

Vid sillunchen och kräftskivan behöver du anmäla om du ska delta, mer information om detta kommer vid senare tillfälle. Kostnaden vid dessa två tillfällen är 50 kronor/tillfälle, i priset ingår även kaffe och efterrätt.

Skjuts fram och tillbaka

Vi kommer erbjuda skjuts fram och tillbaka till Sommarro. Vill du åka med behöver du vara på uppsamlingsplatsen, Sandgatan 9, (Ungdomens hus), klockan 9.30. Skjuts tillbaka erbjuds vid dagens slut klockan 14.00. Prata gärna med personalen så berättar de mer.

För den som önskar kommer det finnas lättare lunch att köpa till en kostnad om 25 kronor, i priset ingår även kaffe.

Om Fabriksgatan 6C

Träffpunkten finns till för dig som har en psykisk funktions­nedsättning. Här kan du delta i olika aktiviteter, utöva någon hobby eller bara umgås. Verk­samheten bygger på gemenskap och aktiviteter efter förmåga.

Vi strävar efter att ha en hemma­känsla här: kom som du är och var som du är inga krav och inga måsten. Du gör som du känner utifrån din dagsform.

Varmt välkommen till oss!

Kontakt

Adress: Fabriksgatan 6C
Telefonnummer:
Fredrik: 0171-62 63 45
Ingela: 0171-62 63 47
Lotta: 073-646 51 28