Hitta din nya medarbetare inom datateknik

Publicerad 2019-09-26

Under hösten ska dator- och kommunikationsteknikseleverna på Westerlundska gymnasiet ut på praktik, och söker nu praktikplatser.

- Eleverna som ska ut på praktik är sistaårselever, vilket betyder att flera av dem inom ett år kommer att börja söka jobb inom branschen. Vi utbildar våra elever för att arbeta med teknisk, support, nätverksteknik och installation av fiberoptik, säger Freddie Sahlin, programrektor på Westerlundska gymnasiet.

På väg ut i arbetslivet

Under elevernas APL (Arbetsplatsförlagt lärande) ska eleverna möta de arbetsuppgifter som finns inom företag eller organisationer inom branschen, och även få känna på hur det är på en riktig arbetsplats.

- Att ha en elev på praktik är ett utmärkt sätt att som företag vara med och forma en ungdom inför arbetslivet och bidra till att nischa den elevens kunskaper inom det som företaget arbetar med. Det finns många företag som vittnat om att praktiken går att se som en längre arbetsintervju, säger Freddie Sahlin.

Investera i framtidens arbetskraft

Elevernas praktik är schemalagd i sju veckor, mellan vecka 45 och 51. Arbetsveckan sträcker sig över fyra dagar, tisdag till fredag. Vid behov kan veckorna eller längden på praktikperioden justeras.

- Som företagare kan man se det här som en chans att investera i Enköpings ungdomar och visa att det finns en yrkesframtid här i staden, säger Freddie Sahlin.

Är du eller ditt företag intresserade?

Kontakta Freddie Sahlin.
Mejl: freddie.sahlin@enkoping.se
Telefonnummer: 0171-62 55 56

Följ vår RSS-feed

Foto: Tina Engström