2018 års Guldliljor utdelade!

Publicerad 2019-04-23

Lördagen den 13 april var det återigen dags för årets företagarfest Guldliljan. Ett innehållsrikt och välbesökt evenemang med galastämning och prisutdelningar.

Spänningen var hög när vinnarna av de olika kategorierna utannonserades mellan tuggorna av den utsökta maten från ICE. Festen fortsatte med Clabbe som moderator och kultbandet Rydell & Qvick höll stamningen på högsta nivå.

Temat för i år var HUMOR och det blev många skratt under kvällen. Men gladast av alla var nog de välförtjänta vinnarna av Guldliljan 2018.  Alla företagare i Enköping drar sitt eget strå till stacken och den fina utvecklingen i kommunen, men att vinna är en speciell bedrift och för den ber vi verkligen om att få ta av oss hatten! Att vinna Guldliljan kräver mycket av ett företag.

Stort Grattis!

Arne Wåhlstedts vandringspris 2018  – Sören Silén

Årets Ena Energi/Miljö & Energipris 2018 -  Janne Köngäs/Snowfighter

Årets Företagare 2018 - Karin Haeger, Inger Torstensson & Elisabeth Ohlström Diem Ekonomibyrå AB

Årets hantverksföretag -  Elvbygg & Peter Vägermark

Årets Handlare 2018 - ATD Fragrance AB/ Aslan &  Tedora Dogan

Årets Komet 2018 - Henrik Andersson , G Construct

Årets Lantbruksföretag 2018 -  Kaj Carlsson

Årets Sociala företag 2018 – Elisabeth Moglia/Elisabeths Ost & Delikatesser

Läs alla motiveringarna här https://guldliljan.se/vinnare-2019/ • Nytt sätt att rapportera farligt avfall från den 1 november
  Nu skärps kraven på hur verksamheter rapporterar uppgifter om deras farliga avfall. Från och med den 1 november ska alla verksamheter som på något vis hanterar farligt avfall börja rapportera in det till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
  Läs mer


 • Vi har bytt upphandlingsverktyg
  Den 1 juli bytte Enköpings kommun till upphandlingsverktyget Visma TendSign. Det betyder att du som leverantör kan ta del av kommunens upphandlingar där framöver.
  Läs mer


 • Ny tillfällig lag för att förhindra smittspridning på serveringar
  Den 1 juli 2020 införs en ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Det innebär att landets kommuner får ansvar för att kontrollera att spridningen av covid-19 förhindras på serveringar.
  Läs mer


 • Informationsmaterial till restauranger
  Hjälp dina gäster att hålla armslängds avstånd.
  Läs mer


 • Är du nyfiken på solceller?
  Energi- och klimatrådgivarna i Uppsala län arrangerar digitala solcellsföreläsningar i juni.
  Läs mer


 • Enköpings kommun byter upphandlingsverktyg
  Den första juli byter Enköpings kommun till upphandlingsverktyget Visma TendSign. Det betyder att du som leverantör kan ta del av kommunens upphandlingar där framöver.
  Läs mer


 • Connect och COVID-19
  Hur hanterar ni som företag oväntade utmaningar och den osäkerhet som råder pga. coronaviruset. Connect kan hjälpa dig att snabbt få en plan på plats.
  Läs mer


 • Lägre betyg i mätning av företags­klimat
  Svenskt Näringslivs enkät­undersökning visar att Enköpings kommuns företags­klimat betygsätts lägre jämfört med tidigare.
  Läs mer


 • Stöd till företagare
  Många företag i Enköping befinner sig i en svår situation med anledning av covid-19. Vi vill göra vad vi kan för att underlätta för näringslivet.
  Läs mer


 • Digitala möten för före­tagare
  Välkommen att via Skype prata om aktuella företags­frågor kopplat till pandemin.
  Läs mer