Sommarhälsning från näringslivschefen!

Publicerad 2017-06-22

Enköping växer så det knakar och det är spännande att få vara med på resan.

Med en befolkningstillväxt på drygt 1000 nya invånare netto, en åttonde plats i bostadsbyggande i landet och en stark tillväxt i nästan samtliga branscher behöver både företag och kommunen planera och agera strategiskt, långsiktigt och framförallt tillsammans för att bygga hållbart.

Det är kul att få vara med när det händer på riktigt! Och det är riktigt roligt att få berätta om det fantastiska utvecklingsarbete som pågår inom kommunen.

  • I januari startade vi upp tjänsten Dukat bord. Den är till för företagare som vill etablera sitt företag i kommunen eller förändra sin befintliga verksamhet. Under ett Dukat-bord-möte får du möjlighet att träffa de personer du behöver för att ta nästa steg vid ett och samma möte. Läs mer om Dukat bord och hur du bokar.
  • Projektet Förenkla för företagen fokuserar just nu på att hitta förbättringsområden när det gäller återkoppling samt tidig och rätt information till er företagare. Vi tittar också på kravnivån och jämför oss med andra kommuner.
  • Kontaktcenter har öppnat! En väg in för alla typer av frågor som ska öka kommunens tillgänglighet för invånare och företagare.
  • Kommunen och Företagarna Enköping fortsätter att samarbeta och har börjat jobba tillsammans för att utveckla upphandlingsprocessen.
  • Bygglovsavdelningen har under våren testat öppet hus i Fjärdhundra, Grillby och Örsundsbro där företagare och privatpersoner får svar direkt på sina bygglovsfrågor. Det har varit mycket uppskattat och i höst kommer det fler sådana tillfällen.
  • Plankontoret har dragit igång arbetet med en ny detaljplan för Myranområdet, vårt externa handelsområde vid E18.
  • Handlare, fastighetsägare och kommunen arbetar tillsammans för ett attraktivt och levande centrum. Ett arbete som resulterat i många nya medlemmar i föreningen Enköping Centrumsamverkan, uppskattade aktiviteter på torget och ett presentkort för att öka handeln i hela kommunen.
  • Det börjar röra på sig i Företagsparken vid E18. Några tomter är sålda och infrastrukturen byggs ut successivt.
  • En varumärkesplattform är framtagen och antagen - Nu har vi en grund att utgå från när det gäller att marknadsföra kommunen.

Vi hoppas att ni känner att vårt arbete gör skillnad för er som är företagare i kommunen. Nu väntar en vilsammare period för de flesta av oss men för några är det högsäsong. Efter sommaren återkommer vi med nya krafttag för att nå vårt mål med att ha det bästa företagsklimatet i Sverige.

Själv kommer jag spendera semestern i vårt fritidshus på Ringsö i Mälaren. Där kommer jag fiska, laga mat i uteköket och promenera runt i den fantastiska naturen. Ibland helt själv men ofta tillsammans med familj och vänner. Allt man kan önska sig för en lyckad semester med andra ord!

Vi på Näringslivsservice önskar er alla en skön sommar med balans mellan vila, aktivitet och god samvaro med dem ni tycker om.

Om du är intresserad av att veta mer om våra projekt eller aktiviteter, tveka inte att kontakta mig eller mina kollegor Lotta Stenberg och Caroline Westerberg.

Du kan även under sommaren nå oss på Näringslivsservice på telefonnummer 0171-62 80 80 eller via mejl naringsliv@enkoping.se.

Glad sommar!

Cissi Lööv, näringslivschef

Foto: Susanna Järlund