Företagsbesök hos Myrby Mekaniska

Publicerad 2016-12-12

Myrby Mekaniska startades i en lada utanför Enköping 1972 av Mats Johansson.

På 90-talet flyttade företaget in i nya lokaler i Enköpings industiområde och har sedan expanderat sin verksamhet ett flertal gånger. Nu är det Ismo Särkkä och Henrik Höök som äger Myrby Mekaniska tillsammans sedan ca 15 år tillbaka.

Under vårt besök fick vi en rundtur av Ismo Särkää som visade oss verkstad och lager. Vi fick även se och imponerades stort av den stallinredningen som de tillverkar. Ismo berättade om företagets historia och deras framtidsplaner.

Myrby tillverkar och säljer stallinredningar för nöt, gris och hästar. De har över 2000 produkter i sitt sortiment och de har även en webbshop.

Myrby har bland annat färdigställt cirka 270 boxar till den nya galoppbanan Bro Park.

Vi som besökte företaget var Helena Proos kommunstyrelsens ordförande (S), Cissi Lööv näringslivschef och Lotta Stenberg näringslivskoordinator.

Vi tycker det är intressant och viktigt att träffa företagare som verkar i Enköpings kommun. På ett företagsbesök får vi veta mer om företagen, hur deras framtidsplaner och utmaningar ser ut. Vi får också möjlighet att berätta mer ingående om vad vi arbetar med på kommunen.

Är ni intresserade av ett företagsbesök från Helena Proos, kommunstyrelsens ordförande (S) och Cissi Lööv näringslivschef? Kontakta Lotta Stenberg, näringslivskoordinator tel. 0171-62 65 57.