Torghandel på Stora torget

Du kan stå på torget om du vill sälja saker, visa upp någonting eller förmedla en politisk åsikt. Beroende på vad du tänker göra kan du behöva söka tillstånd och betala en avgift.

I Enköping kan du stå på torget om du vill sälja saker, om du vill visa upp någonting eller vill förmedla en politisk åsikt. Torghandeln kan ske med fasta eller tillfälliga platser. Avgifter och tillstånd beror på vad du ska göra på din torgplats.

I Enköping är torghandel tillåten varje helgfri dag under året mellan klockan 9 och 18. På lördagar pågår torghandeln mellan 9 och 16.

På söndagar till och med den 30 september kan du sälja saker på loppis på torget.

Vanliga frågor

Finns det loppis på torget där jag kan sälja saker?

Ja, på söndagar till och med 30 september. Du kan du hyra plats mellan klockan 10 och 14: 3x3 meter för 150 kronor eller 3x6 meter för 250 kronor. Du hyr platsen hos Torggrillen. Du får ta med eget bord. Du får köra in med bilen för att lasta i och ur men inte parkera på torget (alltså ingen backluckeloppis). Det är ingen förbokning, utan kom cirka klockan 9.30 på söndagen om du vill hyra plats. Först till kvarn gäller.

Hur ska jag göra om jag vill ha en fast torgplats?

För att kunna få en fast torgplats behöver du ha ett registrerat företag med f-skattesedel. Just nu har vi inga lediga fasta torgplatser.

Hur ska jag göra för att kunna sälja varor på en tillfällig torgplats?

Du som vill ha en plats på torget för att sälja saker och tjäna pengar ska köpa en biljett i Torggrillen. Tillfälliga torghandlare kan lösa ett rabatthäfte med biljetter för 12 torg­handels­dagar. Rabatt­biljetter får inte överlåtas till någon annan försäljare.

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.