Länktips

På denna sida kan du hitta länktips på verktyg som du kan ha nytta av i din undervisning. Det finns en kort förklaring till vad du hittar på respektive länk. Klicka på rubrikerna för att komma vidare.

Tema Modersmål

Sidan är tänkt att vara en mötesplats och informationsplats för modersmål i förskolor och skolor. Modersmålslärare kan via sidan dela och utbyta tankar, men även ta del av material som berör modersmålsundervisning och studiehandledning. Det finns även en rad stöd till undervisningen av flerspråkiga elever.

 

Digitala verktygslådan

På den här sidan finns en rad olika IKT-tips om hur du kan arbeta utifrån olika lärandemål.

 

Studiehandledning

En samlingsresurs för att hitta länkar till olika lärresurser på olika språk. Här kan elever hitta material för att kunna följa med i undervisningen i skolan.

 

Inläsningstjänst

En sida där det finns inlästa läromedel och skönlitteratur för eleverna. Det finns även läromedel på olika språk. Enköpings kommun har avtal med tjänsten och att alla elever får använda resursen.

 

Nationellt centrum för svenska som andra språk

Om du vill veta mer och ta del av aktuell forskning inom området hittar du en rad bra artiklar och tips här. Läs gärna Andraspråksundervisning för skolframgång – en modell för utveckling av skolans språkpolicy av Jim Cummins.

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.