Vi öppnar dörrar till naturvetenskap och teknik!

ENaT erbjuder olika teman inom ämnesområdena natur­vetenskap och teknik. Skolan vi besöker väljer vilket tema som passar deras verksamhet och ålder bäst. Vår tanke och önskan är att vår temadag ska komma in i ett sammanhang där eleverna antingen redan arbetar med området eller att de kommer att arbeta vidare efter vårt besök. 

Vi delar in vårt arbete i tre delar:

  • Skolbesök – praktiska temabesök som vi gör ute i klassrummen tillsammans med elever och lärare. Besöken förbereds på planeringsmöten. Vi gör skolbesök fyra dagar i veckan under vår ENaT-period som sträcker sig från november till april.
  • Nätverk – ett nätverk som respresentanter från alla skolor finns inom verksamheten. Nätverket tipsar ENaT om skolornas behov. Det är en viktig kanal för kommunikation mellan ENaT och kommunens skolor och pedagoger. Representanterna i nätverket får information om när ENaT besöker skolan. De kallar ENaT och alla berörda pedagoger till ett planeringsmöte inför besöket.
  • Lärarfortbildning – utbildningsdagar och kortare pedagogiska träffar för nätverk och intresserade pedagoger. Skolor och arbetslag har möjlighet att komma med förfrågningar om egna utbildningsdagar.
Barn som bygger legorobotar

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Kungsgatan 42
Postadress: 745 80 Enköping

Följ oss

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.